Free songs

0
Years of experience (s)
0
Professionals working together
0
Success Stories
0
Strategic partnerships

Through its projects in the field of environment and socio – economic development, AAIE aims to assist the social and economic recovery of Albania evaluating various social-economic policies initiatives with a special focus in the Environment and Population Welfare field.

It dedicates its mission to environmental protection and nature in harmony with life through offering a range of technical assistance, information and capacity building services in environmental sustainability.

 

HANDBOOK FOR ESTABLISHMENT OF HEART POINTS
(COLLECTED AND EDITED BY THE PROJECT AUTHOR:
ANKA KOLENC, prof.)

 

Shkarko këtu/Download here MANUAL PER KRIJIMIN E QENDRES ZEMRA E EUROPES HEART_ALBANIAN

AAIE & SRCIT prej 2 vitesh eshte partnere në projektin “Heart of Europe, He-Art” ,  me partner udhëheqës : Organizata e Teatrit Kolenc (DRUŠTVO GLEDALIŠČE KOLENC) Slloveni dhe  ka marrë pjesë në 6 evente ndërkombëtare të organizuara në kuadër të këtij projekti. 
Projekti “HEART OF EUROPE”- HE-ART, financohet nga Bashkimi Europian nën aktivitetin 2.2 te programit “Europa për Qytetarët”. AAIE është pjesë e organizatave partnere në Shqipëri ku sëbashku me Bashkinë Lezhë pjesë e “Rrjetit të Qyteteve”, përfaqësojnë Shqipërinë në kuadër të këtij programi. 

Pjesëmarrja e AAIE në këtë projekt vjen krahas partnerëve të tjerë, si:  Shoqëria për Zhvillim dhe Siguri e GEOSS (Slloveni), Suporti i Shoqërisë Civile (Slloveni), Integrimi për ALLA (Suedi), Dimos Lariseon (Greqi), Këshilli i Qytetit të Medina del Campo (Spanjë), Mata-malam (Francë), Komiteti 10 Shkurti (Itali) dhe Komuna e Rietit (Itali), është parë me shumë rëndësi dhe vlerë për të kontribuar në zhvillimin e turizmit kulturor dhe vlerave europiane në kontekstin lokal të komunitetit. 
Partneritete të tilla janë fokus i organizatës tonë, duke përmbushur kështu edhe një nga politikat e programit të AAIE për zgjerimin e partneriteteve ndërkombëtare me qëllim promovimin e trashëgimisë kulturore, historike dhe turistike, e cila nxit zhvillimin socio-ekonomik të vendit.

Projekti ka për qëllim bashkëpunimin ndërkombëtar dhe krijimin e një rrjeti të përhershëm të “HE-ART POINTS” , të cilat do të promovojnë vlerat, si: pranimi i diversitetit, mirëkuptimit, humanitetit, miqësisë dhe solidaritetit, integrimit duke ruajtur dhe duke promovuar identitetin e tyre. Ndër të tjera, në këto evente janë trajtuar  problemet e rinisë, papunësisë, globalizimit, emigracionit, shtetësisë evropiane, euroskepticizmit, stigmatizimit të emigrantëve dhe problemeve të tjera me të cilat ndërthuret jeta jonë.                         

Për më shumë rreth projektit “Heart of Europe, He-Art”, klikoni në linkun : http://heart-europe.com/about-project/

RAPORTI FINAL I PROJEKTIT

 

PROJECT HEART OF EUROPE – HE-ART, is financed by the European under the EUROPE FOR CITIZENS programme under Action 2. 2. The Network of Towns, in the framework of this project, 6 international events were organized.

PROJECT HEART OF EUROPE, HE-ART

Field: CULTURAL TOURISM

Local community: LOCAL COMMUNITY VAČE

Sources of funding: EU projects, EACEA, Europe for Citizens

Financing amount: 150,000 €

Status – phase: FINAL PHASE, REPORTING

Amount of funds: 150,000 €

Start: JANUARY 2018

Planned completion: AUGUST 1, 2019

Location: 8 international locations: Vače (Slovenia), Larissa (Greece), Medina del Campo (Spain), Rieti (Italy), Örkelljunga (Sweden), Sandanski (Bulgaria), Samonac (France), Tirana (Albania)

(Click here for more information…)

AAIE Albania, partner of the ”PAL Network for Support of Roma Entrepreneurship” Erasmus + KA2 project, co-funded by the European Union, participated in the entrepreneurship development seminar (C1) organized in Mestre, Venice, Italy, from 5 to 9 of November.

 

During the seminar a detailed presentation of all the tools and material developed during the project and are necessary for the executives providing services in the field of entrepreneurship took place. 

We wanted to thank The Fondazione Leone Moressa who hosted the training meeting of the PUSH PAL Entrepreneurship project, and all the project partners for this great event.

 

 

The project «Vote 4 Your Europe»was funded with the support of the European Union under the Programme “Europe for Citizens”

3 events have been carried out within this project:

Event 1“Youth space: why voting is important”

Participation: The eventinvolved54citizens, including 3participants fromthe cityof Lisbon (Portugal),3participants fromthe cityof Tirana(Albania),3participants fromthe cityof Athens (Greece),3participants fromthe cityof Bremen (Germany),3participants fromthe cityofA Coruna (Spain),3participants fromthe cityof Vilnius(Lithuania),2participants fromthe cityofBarcellona Pozzo di Gotto(Italy),3participants fromthe cityofKrakow (Poland),1participant fromthe cityofTartu (Estonia),30participants fromthe cityofSofia (Bulgaria).

Location/ Dates: The event took place inSofia, Bulgaria, from 23/11/2018 to 25/11/2018.

Short description: The aim of the event wasto address the declining political participation of young people, and to debate why is crucial to be democratically engaged and how to increase youth interest and engage young people in democratic elections, using different tools such as mock elections, informational campaigns, ways of contacting youth, lowering the voting age, adapting the electoral system, etc.

Event 2“Democracy tourists”
Participation: The event involved  54citizens, including 2participants fromthe cityof Tirana (Albania), 2participants fromthe cityofKrakow (Poland), 4 participants fromthe cityofA Coruna (Spain), 2 participants from the cityofTartu (Estonia), 3 participants fromthe cityofBarcellona Pozzo di Gotto (Italy), 3 participants fromthe cityof Athens (Greece), 3 participants fromthe cityof Vilnius(Lithuania), 3 participants fromthe cityof Bremen (Germany), 4 participants fromthe cityofSofia (Bulgaria), 28 participants fromthe cityof Lisbon (Portugal).

Location/ Dates: The event took place inLisbon,Portugal, from 27/03/2019 to 29/03/2019
Short description: The aim of the event wasto increase people’s interest in civic participation usin creative ways to show democracy in action. Every project partner presented democratic practices through videos, interviews, photographs, storytelling, etc. Showing the national aspects in the field, good/bad democratic practices were shared. Specific ways to create a more democratic Union were discussed.

 

Event 3“A democracy day”
Participation: The event involved 75 citizens, including 2participants fromthe cityof Athens (Greece),5participants fromthe cityofSofia (Bulgaria), 3participants fromthe cityofA Coruna (Spain),3participants fromthe cityof Vilnius(Lithuania), 1participant from the cityofTartu (Estonia), 4participants fromthe cityofBarcellona Pozzo di Gotto (Italy),3participants fromthe cityofKrakow (Poland), 3participants fromthe cityof Lisbon (Portugal), 2participants fromthe cityof Tirana (Albania) and 49 participants fromthe cityof Bremen (Germany).

Location/ Dates: The event took place inBremen, Germany, from 03/07/2019 to 05/07/2019
Short description:  The aim of the event wasto present the state of democracy in the EU, democracy’s forgotten turning points and provoke debate on the rise of Euroscepticism and future of the EU after the elections. We fostered a constructive dialogue on the EP turnout rates and understanding the weakness and strengths of the EU project as a useful, constructive and positive driver for European integration.

Heart of Europe, project HE-ART (link to the project website), has actually been forming for as long as the project GEOSS has operated – the project of the centre of the heart of Slovenia – since the year 1981.

The builders of GEOSS have dedicated themselves to being led by the thought, taken from the poem Zdravljica, the hearty toast of our greatest poet Prance Prešern, with which he toast all nations that want to live in peace, unity and connectedness. In the year 1991, after Slovenia’s independence this part became the national anthem that connects in friendship, and heartily enlightens us, all of us, on a personal, national, and international level.

GEOSS MISSION STATEMENT

The project has its source in the mission of GEOSS, transferring the symbolic Slovenian heart values of the central point of the heart of Slovenia. Just as the mission of GEOSS was shaped in 1981 by the leading builders of this project: the instigator Jože Dernovšek and the author Peter Svetik. They wanted to create a point that would, through self-discovery and self-acceptance, ensure connecting, friendship, compassion, and interpersonal acceptance of all people, regardless of their differences, ways of thinking and belonging. The international spreading of the project in 2012 with the International Friendship Day a Crow’s Flight to Freedom was set up by Anka Kolenc.

 

THE PROJECT HEART OF EUROPE

  • Project partner organizations from seven countries are cooperating in this project. Aside from Slovenia these are: Italy, France, Albania, Bulgaria, Sweden, Spain, and Greece.
  • Duration of the project: 1. 1. 2018 to 31. 12. 2019.
  • Project funding: 150.000 € (financed by the Education, Culture and Audio-visual Executive Agency (EACEA).
  • The purpose of the project is international cooperation and creating and establishing the permanent network of Heart Points with the attributes that have their source in the noble mission of GEOSS. At each of the meetings, a Heart Point, like GEOSS in Slovenia is going to be established.
  • Each International cultural Heart Point is going to be a creative centre, where members are going to conceive, develop, shape, and execute cultural events. Events are going to, along with introducing cultural heritage, also promote heart values like acceptance of differences, understanding, humaneness, friendship and solidarity, heartfelt connecting with the retention of one’s own identity, compassion, and long-term survival on Earth – on personal, national, and international level.
  • With the network HE-ART, an example of cultural tourism is going to be set up, and with it, the pulse of a Heart Point – that is going to work for the local community, the motherland, and for international cooperation and connecting. Among others, we are going to address the problems of the youth, unemployment, globalisation, immigration, and stigmatization of immigrants, European citizenship, Euroscepticism, and other problems that permeate life today.

ACTIVITIES BEFORE THE FIRST EVENT IN SLOVENIA

In this period of time we have acquainted ourselves closer with our partners whilst preparing the essential documentation, because with the exception of France and Italy, we have not yet cooperated with these partners. They have prepared the documentation, that was going to enable co-financing and fluid work: communication and financial plans, they have coordinated the dates of our group events in each country which is going to strengthen visibility, and alongside that they have made an event timetable by months that is going to enable them to not miss any of the planned tasks. During that time they have also signed the Partnership Agreements with which they obligated themselves that out Heart Points are going to run permanently, that is, also after the funds for their start-up have been used up. Because the funds are limited by the large number of the participating partner organizations, they have also made haste with the travel plans and have in large part arranged the transportations to 6 future European Heart Points, with two Heart Points not being planned to getting visited. In this time there is ongoing communication with the lecturers that are familiar with the basic problems of the workings of EU.

Understanding Tolerance Diversity, Equality, Unity , under Erasmus+ Programme


AAIE / SRC&IT participants to the Understanding Tolerance Diversity, Equality, Unity , under Erasmus+ Programme
The aim of the project is also to equip youths with competences аnd methods which will help them to promote better understanding аnd respect among people coming from different аreаs, with different backgrounds. The training course involves partners from 11 different countries, some of which are EU members states, some of them-not, which will allow the exchange of experience and expertise on the topic of the course within different geographical and economic realities.

Promoting technical and management capacities of partner staff and development experts is essential to manage change processes and institutional reform and, thus, to sustainable development. We aim at supporting our partners and clients in implementing holistic capacity development processes. To make a long-lasting contribution we not only focus on knowledge transfer but intend to enhance development practitioners’ practical competencies.  

On this page you find out about

  • how we conceive learning in an HCD context
  • what services we offer
  • examples of trainings and other tools ready to be adapted to your needs.
Project Management & Scientific Research
Capacity Building & Institutional Development
Public Strategies/ Campaigns & Influence
Monitoring/ Evaluation and Policy Advising

CONTACT

Mailing Address:      Rruga “Islam Alla” No.64, TIRANA, Albania
Mob: 0035566 20 59 920
Tel/Fax.  00 355 4 253 867

Email: m1810m@hotmail.com